2 Mayıs 2012 Çarşamba

Sahte kozmetik ürünlere dikkat!

Benzinden sonra en pahalı şey kozmetiktir belkide ülkemizde. Özellikle bir yurtdışı indirimine denk geldiyseniz arada ne kadar bariz fark olduğu anlarsınız, Herkesin yurtdışına gitme, free shoptan alışveriş imkanı da yok. Sağolsun ülkemizin de süper gümrük uygulamasından ötürü (şuan gözlerim doluyor, ağlayacak gibi oluyorum :)) yurtdışından artık hiç bir şekilde kozmetik ürünleri de satın alamıyoruz. E napıcaz? Uygun kozmetik arayışındayız hepimiz. Ama zaman zaman ucuzunu alalım derken sahtesini de alıyoruz. İşte bu yazımda orjinalleri ile sahtelerini nasıl ayırabiliriz bahsetmeye çalışıcam en azından görsellerle.

Nette yaptığım araştırmaya göre, o kadar çok sahte ürün var ki, hepsi de çin malıyım diye bağırıyor, renkleri cırt, ambalajları elime almasam da ele veriyor. Hem de çok bilindik alışveriş sitelerinde Bourjois, Loreal, Mac, Bobbi Brown,Max Factor gibi ünlü kozmetik markalarının sahte ürünleri satıştalar.

MAC 
Özellikle MAC ürünlerinin o kadar çok sahtesi var ki. Sanırım MAC ürünlerinin ambalajlarının sadeliğinden ötürü kolayca taklit ediliyor. Mesela bu göz dolduran setler 35 tl ! Tabiki ilk olarak fiyatı ele veriyor, Mac te çünkü tekli farla aynı fiyat. Tabiki sahteyim diye bağırıyor.

M.A.C'te set satılmaz, kendiniz bir set yaratabilirsiniz, ama farlar yuvarlaktır.


Bu neredeyse 50 parçalık' :) fırça seti de sahte! Zaten böyle bir fırça setinin değeri 85 tl gibi bir fiyata alınamaz.


MAC rengarenk ürünleriyle meşhur ama bu kadar değil !


YSL
Aynısı bende olan YSL ruj, gerçeğinin ucu küt iken sahtesin de daha sivri, eminim o tatlı mango tadı da yoktur.

Kolay anlaşılanlar: Marka isimleri bile doğru değil :)) 




Abartı da sınır yok anlayışıyla Dove markasından kozmetik ürünler çıkaran mı istersiniz, Loreal yazamayanı mı?

Sahte ürün nasıl anlaşılır konusunun resimlerle biraz açıklandığını düşünüyorum ama toparlarsak,
  • Aldığınız ürünün fiyatını karşılaştırın
  • Halk pazarlarından kozmetik ürün almayın, hiçbiri orjinal değil. Satıcıya "Bu markanın böyle ürünü varmıydı ? " diye sorduğunuzda, "A abla bu yeni geldi mağazalardan önce biz aldık" cevabına inanmayın :)
  • İnternet sitelerinden alışveriş yaparken çok dikkatli olun yazımın başında belirttiğim gibi Türkiye'deki bir çok sitede satışları yapılıyor. Sahteliğinden şüphe ederseniz, markanın resmi sitesine girerek fiyat ve ürün araştırması yapıp kontrol edin. Sahte ürünler için ödediğiniz para çöpe giden paradır.
  • Ürünleri araştırmadan tanımadan almayın,  sahte ürünlerin sizi kandırmaktan daha kötü tarafı sağlık açısından tehlikeli olması. 


4 yorum:

Unknown dedi ki...

Bilgilendirme için teşekkurler dediğin gibi en çok mac in taklidi dolasıyor etrafda.Kozmetkde dıkkatlı olmak gereiyor saglık acısından:)

Missinem dedi ki...

Evet sahte ürünler Cissss... :)

gecekiyafeti.com dedi ki...

herşey taklit herşey yapay çok dikkat etmek gerek içine ne malzemeler koyuyorlar Allah bilir:(

ben de seni davet etmek isterim

www.gecekiyafeti.com

Missinem dedi ki...

Aynen öyle, gece kıyafeti tabi gelirim....