4 Nisan 2013 Perşembe

Kaneviçe işi japon kızlarım :)

Ya ben bu japon kızlarımı çok seviyorum en yakın arkadaşım gibi çok tatlılar :)
 
Cross Stitcher, yani kaneviçe - çarpı işi - küçükken öğrendiğim bir el işiydi sonra aradan yıllar geçti ve bu el işi bana zor ve karışık geldi birden. Hatta ben küçükken nasıl yapmışım bunları diye kendime şaşırmıştım :) Ama sonra yine bir cesaret toplayıp başlamaya karar verdim hem de basitinden falan değil. Gittim bir dergi aldım Cross Stitcher. (İstanbul'a gittiğimde D-Aktüel kitabevinden aldım  ama Remzi Kitabevinde de varmış, ayrıca sonra keşfettim ki Apple Store'da abonelikler var çok uygun fiyatlara ordan da üye oldum, dergi 30 tl üyelikler 6.95' den başlıyor. Bence Apple Store'dan Cross Stitcher'ı full içeriğini indirmek çok mantıklı.)
 
Sonrada diğer malzemeleri aldım, açıkçası çok tekniğine uyarak yapmadım yani tam merkezden falan başlamadım biraz göz kararı kumaşın ve şeklin alt kısmından yukarı doğru çıkarak kareleri takip edince zaten şekil çıkıyor önemli olan ipleri hep aynı yöne batırmanız ve biraz da sabır. Şu küçük tatlı şey beni baya uğraştırdı ama elbisemin üstüne işlediğim daha kolay oldu.
 
Ben dergideki gibi 28 count (diş) evenweave (bir çeşit patiska) üzerine işledim o yüzden biraz zor ilerledi. Dişleri baya sıkı ve küçük bu patiskanın. İpler de Anchor marka.

 
 Henüz yastık mı yapıyım yoksa başka birşey mi karar veremediğim için bu şekilde beklemede.


Diğer japon bebeği ise elbiseme işledim. Bu sefer farklı bir teknikle ve tamamen deneysel yaptım. Kumaşımın üstüne beyaz patiska şemayı teğelledim ve şekli işledikten sonra kenarlarından kesip beyaz kumaş kalıbı elbiseden ayırdım. Gayet kolaydı açıkçası, kaneviçe severler bu yöntemle herşeye istediğinizi işleyebilirsiniz.



 
Nasıl olmuş siz de beğendiniz mi?

6 yorum:

minikkus dedi ki...

ellerine saglık tatlım! fikir inanılmaz güzel ve sen de layıgıyla yapmışsın;) t-shirt yada baska bişeyer üstüne dkip sonra aradan ince kumaşı çıkarmak süper fikir ve çok yapılası geldi bana. bitane beyaz patiskamsı elbisem var, tam da böyle kaneviçelik ^.^ tutmayın beni:)

Missinem dedi ki...

@minikkus :)) ya hadi hemen senin elbisene de güzeeel koskocamaan bi minikkuş! yapalım :))çok eğlenceli olucak bak görüceksin.

senem dedi ki...

Süper olmuş ellerine sağlık ne güzel işlemişsin :) tshirtte mükemmel durmuş!

Missinem dedi ki...

teşekkürler tatlım ssdesignbutik :)

Aquaris Blog dedi ki...

süper olmuş bebeğim elin değsin yeter kiiii

şahanesin

Missinem dedi ki...

Kova kadınıyım ben, teşekkür ederim kuzum :)