13 Haziran 2012 Çarşamba

Ev dekorasyonunda sevdiğim sitiller

İlgi alanlarımdan biri de dekorasyon olunca bu konu hep gündemimdedir. İnsanın kişiliği herşeye yansır derler ya gerçekten de öyle, romantik, huzuru seven, karmaşadan uzak, rahat, sakin yapılı bir kişiliğe sahibim bu yüzden bana doğayı hatırlatan Kumsal sitili, Country tarzı ya da İngiliz sitili ev dekorasyonunu çok seviyorum. Aslında üçü de birbirine benziyor.

Diğer sevdiğim sitil Bohem, etnik veya Çingene ruhunu yansıtan cıvıl cıvıl renkli tasarımlar ve objelerle dekore edilmiş evler.

Bu sitilleri sevenler için;

İpuçları:

Kumsal sitili: Denizle evinizi buluşturacak kadar şanslıysanız, en çok kullanacağınız renk beyaz olmalı. 

Beyaz mobilyalar, eskitilmiş beyaz ahşap zemin ikilisi birbirlerine çok yakışır. 
Oturma grubunuzda kullacağınız kumaş, göz yormayan renklerden (beyaz,kum rengi, turkuaz mesela) ve keten gibi doğal kumaşlardan tercih edilmeli.

Aksesuarlarınız kumsalı hatırlatmalı, Marina desenlerle kumsal temasını tamamlayın, deniz kabukları, doğal taşlar, balıkçı ağlarını dış mekanlarınızda, şapka, hasır çanta gibi objeleri de iç mekanlarda kullanın.


Country- İngiliz sitili
Kırsal yaşamın basit ve sadeliğini yansıtan bu tarzda temel olan doğallıktır. Doğanın içine konumlanan İngiliz evleri, ahşap mobilyalarla, çiçek desenli, pötikare kumaşlarla döşelidir.
İngiliz dekorasyon tarzının olmazsa olmazı diyebileceğimiz, nostaljik görünümlü duvar kağıtlarıdır. 
Seramik objeler, desenli dekoratif tabaklar, biblolar öne çıkan diğer aksesuardır.
Bu tarzla bütünleşen şömineyi de unutmayalım.
En çok kullanılan renkler pastel tonlarıdır. Özellikle soft mavi, pembe vazgeçilmez renklerdir. Dantel, keten, örgü kumaşlar, el işleri ile yapılan aksesuarlar, eski görünümlü çerçeveler, Varak aynalar, bu tarzı yansıtır.










Etnik - Çingene Ruhunu yansıtan sitiller 
İki sitil de aslında birbirinden biraz farklı şeyler, kelime anlamlarına girersek bu yazının sonu gelmez, ben basitçe birleştirip bu tarza ait fotoğrafları paylaşıyım dedim. Ama bence iki sitilin ortak tarafı, bulundukları mekana renk ve canlılık vermeleri...
En çok kullanılan renkler, Turuncu, mor, kırmızı. 
Aksesuarlar; Patchwork tekniği ile yapılan el işleri, püskülllü, ponponlu dekorsayon malzemeleri

Bayıldımmm.... Aynı avizeden ben de aldım, siz de Bun design'de bulabilirsiniz.
Küçük pembe dolab ne kadar şeker değil mi?







Sevmediğim sitiller de var tabi...
Siyah ve kahverengi ağırlıklı, keskin hatlı mobilyalar hep işyerlerini hatırlatır ve mantığını ön plana çıkaran, düzenli, planlı, hep bir meşguliyeti olan insanların tercihi gibi gelir bana. Çok sıkıcı...



Evi saraya dönüştüren dekorasyonlarda da rahat edemem.O kat kat koyu perdeler, uzun devasa mobilyalar, resmi ve soğuk gelir bana. O girintili detayların içi sanki hep tozludur :) Demek ki benden Kraliçe falan olmazmış :))) 




2 yorum:

The Lizard Queen dedi ki...

boyle evlerde yasayinca insan disari cikmak istemez yalniz.:)

bu arada cekilisime beklerim. http://the-lizard-queen.blogspot.com/2012/06/hediye-loopie-lovelanmak-ister-misin.html :))

Missinem dedi ki...

Kesinlikle, iyi mi kötü mü bilemedim evden çıkmamak :) çekilişine katılıyorum.