30 Temmuz 2010 Cuma

Sinem'in sorunlu evleri


Bu yazıyı simsiyah yazıp içimi karartasım hıncımı kendimden çıkarasım var !!!


İnsanlar başkalarında yarattıkları olumsuz durumları ne derece önemsiyorlar? Hayattaki büyük problemler dışında insanların içinde bulunduğu günlük problemler bile can sıkmaya yetiyo, bendeki hisler şu aralar : endişe, olumsuzu genelleme, umutsuzluk ve sanki biraz da çaresizim gibi... sebebi ise belki çok sıradan : Sadece bir ev almak istemiştik !! gülsemmi ağlasammı bilemiyorum... Bu durumun bana bu kadar yansıması ise çook uzun zamandır farklı şekillerde başımıza talihsiz ne varsa gelmesi... Ev almak zormuş derlerdi de bu kadar olacağını tahmin etmemiştim...

Şu aylarda! belirsizlik yaşıyoruz, bi mutsuzluk-hayal kırıklığı sonra yine seviniyoruz sonra yine en baştan, keşkeler, olumlu düşünceler. Hani bişeyin olması için hiç bir neden yoktur ama istediğiniz yine de olmaz, elin kolun bağlı kalırsın. Benim gibi sabırsız biri için sıkıntılı bir durum... 6-7 aydır ev bakıyoruz, buluyoruz alıcaz diyoruz, ama olmuyo işte.. Her işte bir hayır var! mı gerçekten...ilk almak istediğimiz ev için hem masraf ettik hem de haftalardır uğraş verdik bir günde her şey bozuldu. Bize evi satacak kişilerin alacağı evde evde kiracılar varmış ve evi uzun süre boşaltmayacaklarmış...Bunu bize bu kadar zaman geçtikten sonra söylüyorlar..

Tekrar bir sürü ev arayışı, uzun telefon görüşmeleri, banka kredisi başvurusu, evrak toplayışı, yalancı emlakçılar (gerçekten bazı mesleklerin adı boşa kötüye çıkmıyo) hepsi de ya emekli pilotum diyo :)) ne komik eski başbakanım falan dese daha çok inanıcam ya da işte doktormuş mesleğini emlakçılık için bırakmış !!! ne komedi amaaa !!! bi de emlakçı dememe kızıyolar gayrimenkul danışmanıymış onlar !!! her neyse bu adamlar bizi resmen dolandırdılar desem belki biraz abartmış olurum ama şöyle, evi almaya karar verdiğimizde bir önceki olay yüzünden çok akıllandığımızı !!! ve ders aldığımızı düşünerek aklımızdaki tüm soruları sorduk, adam bize ev tapuya hazır en ufak bir sorunu yok dedi, ama banka kredi işlemleri sırasında bir evde olabilecek tüm sorunların (150000 tl lik haciz,5000 tl aidat borcu, ipotek, şerh...) bu evde olduğunu ve kredi kullanamayacığımı söyledi. biz bu sırada ev için eksper ücreti ödemiş bulunuyorduk ve ikinci defa büyük hayal kırıklığı !!! emlakçılar onlara verdiğimiz 1500yi de tl hala geri vermediler !!!

Bunları bu kadar ayrıntılı yazdım çünkü bu tür konularda bizim gibi bilgisi olmayanları uyarıyım dedim... ev almadan önce tapudan temiz kağıdı isteyin, beğendiğiniz ev adresi ile tapudaki adresi karşılaştırın, ev ile aklınıza gelebilecek her türlü borcu sorgulayın, evi sahibinden alıyorsanız bizim gibi yapmayın mutlaka cezai şartları ile birlikte sözleşme yapın çünkü yoktan yere zararınız olur, bu devirde kimseye ama kimseye güvenmeyin, Emlakçıdan ev almayın!!! mümkünse ve inanmayın, satıştan önce yüklü kapora vermeyin, bir evi beğenir beğenmez hemen sözleşme de yapmayın, önce iyice araştırın...Araştırmadan eve eksper göndermeyin aksl takdirde bizim gibi almadığınız evlerin eksper parasını ödersiniz. Alacağınız ev kat mülkiyetli olsun, kat irtifakı da olur ama mülkiyet daha iyi.

Benim kadar şansız değilseniz, ev alma umutlarınızı yitirmeyin, Ev alamıyorsanız, çaresiz değilsiniz, bir gecekondu yapabilir, karavanda yaşabilir, vardiyalı olarak aile bireylerinde konaylayabilir ve bunun gibi bir çok yol ile bu isteğinizi hayata geçirebilirsiniz :)))


Sorunlu ev arıyorsanız, benimle iletişime geçin, üstüme yoktur...


Çok sıkıldım.

Hiç yorum yok: